Povežimo se

Najboljih 11 – Fantasy HNL pravila igre i pomoć

Najboljih 11 – Fantasy HNL pravila

Fantasy liga počinje usporedo s 1. kolom HNL-a, i traje do kraja službene HNL sezone.

Morate sastaviti ekipu Najboljih 11 igrača HNL-a, koja može igrati u nekoj od šest taktičkih formacija. Vrijednost ekipe ne može prijeći dodijeljeni budžet koji iznosi 10 milijuna Eura.

Uobičajeno kolo za bodovanje je svih pet odigranih utakmica HNL-a. U slučaju odgoda utakmica kolo za bodovanje se ponekad sastoji od manje susreta, ili više ako se u kolo dodaju i prije odgođene utakmice. Biti će naznačeno koje utakmice spadaju u aktualno kolo.

 

Bodovanje

Bodovi se dodjeljuju igračima za sudjelovanje u svakoj utakmici po sljedećim kriterijima. Bodovanje se vrši samo za igrače koji nastupe. 

DOGAĐAJ VRATAR BRANIČ VEZNI NAPADAČ
NAGRADNI BODOVI
Nastup
Nastup do 60 minuta +1 neovisno o poziciji igrača
Nastup više od 60 minuta +2 neovisno o poziciji igrača
Učinak
Sačuvana mreža, nastup min. 60 minuta1 +7 +6 +2
Postigao gol +6 +6 +5 +4
Zabilježio asistenciju2 +5 +5 +4 +3
Obranjen jedanaesterac +5 +5 +5 +5
Dobra napadačka igra
Za svaka 2 postignuta gola, dok je igrač u igri +1 +1
Za svaka 4 postignuta gola, dok je igrač u igri +1
KAZNENI BODOVI
Kartoni
Crveni karton3 (uključeni i bodovi za žute kartone ako ih ima) -3 neovisno o poziciji igrača
Žuti karton -1 neovisno o poziciji igrača
Autogol -2 neovisno o poziciji igrača
Promašen jedanaesterac -2 neovisno o poziciji igrača
Loša obrana
Za svaka 2 primljena gola, dok je igrač u igri -1 -1
Za svaka 3 primljena gola, dok je igrač u igri -1
EXTRA
Velika pobjeda (6 mjesta u poretku)4
bodovi za nastup*2
Veliki podbačaj (6 mjesta u poretku)4
-bodovi za nastup

Dodatna pojašnjenja: 

  • 1 U slučaju da ekipa primi gol kada je igrač izašao iz igre on svejedno osvaja bodove za sačuvanu mrežu, ako je odigrao min 60 minuta, jer gol nije primljen dok je bio u igri.
  • 2 Uz klasičnu asistenciju suigraču za gol, bodove za asistenciju osvajaju i igrači u sljedećim slučajevima (ako ih je statistika zabilježila): igrač na kojem je bio jedanaesterac, osim u slučaju da ga sam izvodi, ili jedanaesterac bude promašen i igrač koji je natjerao protivnika na pogrešku za autogol.
  • 3 Igrač koji je isključen iz igre radi crvenog kartona će i dalje primati negativne bodove za primljene golove iako nije u igri.
  • 4 Npr. ekipa na 8. mjestu tablice pobjedi ekipu na 2. mjestu tablice (razlika 6 mjesta) svi igrači pobjedničke ekipe osvajaju dvostruke bodove za nastup, a igrači bolje pozicionirane ekipe koja je izgubila ostaju bez bodova za nastup.

Minute

Minute iz sudačke nadoknade se ne uzimaju u kalkulaciju kod bodovanja. Svi događaji u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena će biti zabilježeni u 45-oj minuti,  isto tako u drugom poluvremenu u 90-oj minuti. 

Kod podudaranja tj. iste minute ulaska/izlaska igrača i primljenog/postignutog pogotka primjenjuje se pravilo koje uzima u obzir  da se izmijene rade obično nakon pogotka. Npr. za igrača je zabilježena 78. minuta ulaska u igru i pogodak pada u 78. minuti, ovom igraču se ne piše primljeni pogodak, jer se smatra da je izmjena napravljena nakon pogotka. U slučaju da je drugom igraču za izlazak iz igre zapisana 78. minuta pisati će mu se primljeni pogodak po istoj logici, jer se smatra da je zamijenjen nakon pogotka. Ista logika se primjenjuje i za postignute golove.

“Službena statistika” za bodovanje je s Transfermarkta. U slučaju pogreške u ključnim događajima, ili bodovanju koje ne odgovara pravilima, ili se ne podudara s događajima zabilježenim na TM-u zadržavamo pravo ispravka najduže do početka sljedećeg kola, nakon toga ispravke se više neće raditi, a eventualne pogreške prihvatimo kao sportsku nesreću. 🙂 U nikakve rasprave i izmjene nećemo ulaziti u vezi ispravnosti ključnih događaja zabilježenih na TM-u.

 

Transferi

Svaki menadžer ima pravo na po pet transfera u jednom kolu. Rok za  obaviti transfere je sat i pol (90 minuta) prije početka prve utakmice aktualnog kola, nakon čega više nije moguće raditi transfere.

 

Prijave i nagrade

Prijava za igranje Najboljih 11 je BESPLATNA. Nema nagrada i igra je samo za zabavu. I dok nema nagrada za glavnu ligu pobjednik će imati svoje ime zauvijek zapisano u našu Dvoranu slavnih!

Pobjednik je igrač s najviše osvojenih bodova. U slučaju istog broja bodova pobjednik je igrač koji u trenutku proglašenja ima jeftiniju momčad. 

 

Privatna liga

Igrači mogu otvoriti svoju vlastitu ligu i pozvati prijatelje na natjecanje u vlastitoj privatnoj ligi. Možete podešavati privatnu ligu po svojim željama.

Kliknite ovdje za otvaranje svoje privatne lige. 

Postoje dvije verzije privatnih liga:

1. Besplatna privatna liga za do 10 ekipa

2. Plaćena liga za do 40 ekipa

Privatne lige su odvojene i ne prikazuju se klubovi iz njih u poretku glavne lige.

 

Najboljih 11 Fantasy HNL – Pomoć


Ovdje možete pronaći odgovore na najčešća pitanja i probleme s kojima se igrači susreću. Naravno tu je i naš forum gdje ćete brzo dobiti pomoć od drugih igrača.

Najboljih 11 – Fantasy HNL upotrebljava Adobe Flash u vašem internet pregledniku za prikaz taktičke konzole. Detaljne upute kako omogućiti Flash u svim popularnim preglednicima možete pronaći ovdje. 

Najboljih 11 Fantasy HNL – FAQ – Često Postavljana Pitanja


Zašto ne vidim taktičku konzolu za upravljanje ekipom, ili imam prazan ekran?

Taktička konzola Najboljih 11 je napravljena u Adobe Flashu. Da bi je vidjeli morate imati instaliran Flash dodatak za vaš preglednik i dopustiti izvođenje Flasha u svom pregledniku na računalu. Besplatni Adobe Flash dodatak za sve popularne preglednike možete preuzeti na službenoj stranici.  Nakon što provjerite jeli imate Flash instaliran morate ga omogućiti, a to možete napraviti klikom na okvir u kojem se treba prikazati Flash sadržaj i potom na potvrdni okvir, ili omogućiti Flash, ako je potpuno onemogućen u postavkama preglednika. Detaljne upute kako omogućiti Flash u svim popularnim preglednicima možete pronaći ovdje. 

Može li se Najboljih 11 Fantasy HNL igrati na mobitelu?

Djelomično se može pregledavati sadržaj, ali nažalost taktička konzola se neće vidjeti u mobilnim preglednicima jer je napravljena u Adobe Flashu, koji se više ne može izvoditi na najpopularnijim preglednicima na mobilnim uređajima.  Puffin preglednik koji je dostupan za Android i IOS mobilne uređaje je jedan od preglednika koji ima mogućnost prikazati Flash na mobilnim uređajima. Možete ga preuzeti sa službene stranice ovdje, ili kroz Google Play ili Apple App Store. Nakon preuzimanja Puffin preglednika u postavkama preglednika kliknite na “Mouse” što će omogućiti upravljanje virtualnim mišem. Nakon toga možete upravljati unutar taktičke konzole. Za povlačenje igrača na teren držite pritisnut prst malo duže. 

Preglednik mi javlja da Adobe Flash neće biti podržan nakon 31.12.2020., kako ću igrati Najboljih 11 nakon toga?

Nažalost to je istina. Najpopularniji preglednici već duže vrijeme upozoravaju korisnike da Adobe Flash neće biti podržan od 2021. godine. Zahvaljujući velikom broju aplikacija i igara koje su napravljeni u Flashu uključujući i Najboljih 11 Fantasy Menadžer prelazak na internet bez Flasha traje postupno, kako bi se sve aplikacije ažurirale na novije opensource tehnologije HTML 5 i JavaScript. Nadamo se da ćemo isto napraviti i s Najboljih 11 menadžerom na radost naših igrača, a do tada uskoro ćemo ponuditi neka alternativna rješenja kako i dalje igrati Najboljih 11. 

Kada se ažuriraju bodovi igrača?

Obično unutar 24 do maksimalno 48 sati nakon završetka susreta. Privremeni bodovi mogu biti upisani i prije, ali uglavnom bez bodova za asistencije koje se zabilježe nešto kasnije. Radimo to ručno za sada, pa vam zahvaljujemo na strpljenju.

Mogu li imati više računa, fantasy timova?

Dozvoljeno je jednom igraču imati više računa i fantasy timova.

Dnevnik izmjena pravila i bodovanja

Najboljih 11 – javni dnevnik izmjena

Kliknite za komentiranje
5 1 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Jeste li izabrali Najboljih 11 za sljedeće kolo?

Fantasy momčad kola
0
Voljeli bi smo čuti vaše mišljenje, komentirajte!x
()
x