Povežimo se

Info o odgođenim utakmicama radi Korona virusa

Početna Forum Fantasy HNL Fantasy HNL Info o odgođenim utakmicama radi Korona virusa

Pregledavate 10 postova - 1 do 10 (od ukupno 10)
 • Autor
  Postovi
 • #1270
  Najboljih11
  Ključonoša

  Nakon velikog interesa menadžera koji su imali igrače Lokomotive ili Osijeka u svojoj ekipi za 8. kolo donijeli smo odluku da je najpravednije u ovim okolnostima korona virusa i iznenadne odgode utakmice da odgođena utakmica nakon što se odigra po novom terminu koji će odrediti HNS se naknadno boduje za 8. kolo. Bodovi tih igrača će biti naknadno ubačeni za 8. kolo.

  Smatramo da je to najpoštenije rješenje za sve menadžere i tehnički izvedivo.

  “Desperate times need desperate measures!”

  #1274
  snjesko
  Sudionik

  Nemojte petljati, možete samo dodatno pokvariti jer ne postoji “najpoštenije” rješenje. Nepredviđene stvari se događaju i ovo je samo drastičan primjer toga.

  Ako ćete uvoditi ovakve promjene, ne možete ih uvoditi djelomično. Što će biti s drugim utakmicama koje će se odgađati? Nakon 2-3 kola ćete odlučiti da od tada nećete naknadno obračunavati bodove?

  Što je s Kristijanom Lovrićem koji je iz istog razloga propustio utakmicu prošlo kolo, a nije bilo nikakve obavijesti da ima korona virus? Vjerojatno je dosad bilo i drugih igrača koji su propustili utakmice, a za koje nismo niti saznali. Zar njegovo neigranje nije isto kao i neigranje Majstorovića ili Karačića? Što da je utakmica odigrana s B postavom Lokomotive, bi li to bilo pošteno prema svima koji su stavili igrače Lokomotive ili nisu stavili igrače Osijeka?

  Tretirajte svaku odgođenu utakmicu na isti način, neovisno o razlogu odgode. Ili ih sve bodujte ili nemojte bodovati nijednu.

  #1275
  Najboljih11
  Ključonoša

  S obzirom da se radi o prvoj odgođenoj utakmici radi korona virusa koja je odgođena u vrlo kratkom roku svega nekoliko sati prije početka mnogi menadžeri koji su imali igrače Osijeka i Lokomotive bi bili oštećeni u 8. kolu, stoga će ta utakmica biti bodovana naknadno kada se odigra u 8. kolo. Nadamo se i da HNS neće odgađati utakmice u ovako kratkom roku više.

  Za sve sljedeće utakmice koje će biti eventualno odgođene radi korona virusa na vrijeme, a to je više od sat i pol prije početka što je krajnji rok za Najboljih 11 za napraviti izmjene, počevši od utakmice Lokomotive i Hajduka u 9. kolu koja je isto odgođena radi korona virusa, će se tretirati kao i odgode svih drugih utakmica tj. priključiti će se u datumski najbliže kolo u kojem se igraju.

  Od menadžera se očekuje da prate raspored igranja i ažuriraju ekipe, a u slučaju da opet bude odgoda utakmica unutar roka za izmijene od sat i pol, vjerojatno će se utakmica ponovno naknadno bodovati u kolo gdje je bila odgođena.

  #1276
  snjesko
  Sudionik

  Sad su mi stvari još manje jasne. Za 9. kolo već imamo tri odgođene utakmice (Istra-Osijek, Lokomotiva-Hajduk i Gorica-Rijeka). Kako bi 5 izmjena trebalo pokriti 6 od 10 klubova koji ne igraju?

  Prije vašeg posta mislio sam da su bodovi igrača za odgođene utakmice poput utakmice Rijeka-Hajduk koja je odgođena radi europskih obveza izgubljeni, a sada ispada da će i oni biti dodani u “datumski najbliže kolo u kojem se igraju”, kao što će biti slučaj i za utakmicu Gorica-Rijeka ili Istra-Osijek koje su sada otkazane radi korona virusa.

  Ako je to slučaj i ako razlike nema (u što sumnjam), onda izmjene nije ni potrebno raditi već samo čekati da se te utakmice naknadno odigraju, no onda ne biste imali potrebu raditi razliku između tih utakmica i utakmice Osijek-Lokomotiva.

  Molim vas da pojasnite sistem bodovanja i u kojim odgođenim utakmicama bi postavljani igrači ostali bez bodova.

  #1277
  Ivan
  Sudionik

  Najboljih 11 – čestitke na reakciji. Ovo je najpravednija odluka.

  A @snješko tvoji argumenti su smiješni. Nije isto ako ne igra jedan igrač radi covida i cijela utakmica. Kako misliš da su u ravnopravnom položaju igrači koji su stavili jednog ili oni koji su stavili 5 igrača s utakmice Os- Lok ? Odgodu na jutro utakmice nitko nije mogao predvidjeti.

  Jedino u čemu se možemo složiti kako nema idealnog riješenja jer će uvijek biti ljudi kojima se ova ili ona odluka neće svidjeti. Ekipa se potrudila da nam napravi HNL fantasy i svaka im čast. Da je savršen, nije, jako daleko od toga, ali vjerujem kako ekipa skuplja feedbackove i unapređuje kako bi u idućoj sezoni to bilo puno bolje. Npr sportnetov fantasy od prije 2 sezone imao je super stvar da su se odgođene tekme kad su se odigrale kasnije bodovale u tom originalnom kolu (aplikaicja bi zapamtila sastave). Kao fan HNL-a i fantasya stojim na raspolaganju za bilo kakvu pomoc:)

  #1278
  snjesko
  Sudionik

  Ma sve 5, nije mi bila namjera kritizirati ljude koji su napravili fantasy kojima upućujem sve pohvale. Nisam ni htio izjednačiti jednog igrača s dvije ekipe, nego manje-više spomenuti istu stvar kao i ti, kako će kod naknadnih promjena pravila uvijek netko gledati iz svoga kuta i tražiti nešto što njemu više odgovara. Ovo što si spomenuo za sportnetov fantasy meni ima više smisla,nadam se da će i ovdje zaživiti.

  Ja bih rađe da mi netko objasni kao četverogodšnjaku pitanja iz mog drugog posta da budem siguran što radim ubuduće. Konkretno:
  1. Hoće li Franko Andrijašević dobiti bodove ako naknadno odigra utakmicu Rijeka-Hajduk koja je na vrijeme odgođena zbog europskih obveza?
  2. Hoće li Andrijašević dobiti bodove ako naknadno odigra utakmicu Gorica-Rijeka koja je na vrijeme odgođena zbog korona virusa?
  3. Ako u ovim utakmicama nema naknadnog bodovanja, kako bismo trebali formirati ekipu za iduće kolo kad 6 ekipa ne igra?

  #1279
  Ivan
  Sudionik

  Evo nisam admin, nadam se da će i oni odgovoriti ali po mom shvaćanju ovako će biti:

  1. NE. Utakmica je odgođena puno prije početka fantasy kola i samim time dano nam je do znanja koje će utakmice biti bodovane u ovom kolu.

  Na drugo i treće pitanje mislim kako je odgovor sljedeći, ali volio bi da admini potvrde jesam li ja dobro svhatio iline. Dakle za ovo kolo u kojem su nažalost samo dvije na rasporedu te dvije će se bodovati i za ovo kolo fantasija. A onda ako npr utakmica Gorica Rijeka bude odigrala u neku srijedu prije npr. 14.kola onda će se ta utakmica bodovati skupa sa cijelim 14. kolom te će to kolo imati 6 utakmica a igrači rijeke i gorice imati 2x priliku skupiti bodove u jednom kolu. Ne igram druge fantasyje ali znam da recimo tako radi fantasy engleske premier lige koji je najjači nogometni fantasy u svijetu.

  pozdrav

  #1280
  snjesko
  Sudionik

  Hvala, šteta što nisu admini potvrdili ili ispravili upite prije početka 9. kola.

  Pozdrav

  #1281
  Najboljih11
  Ključonoša

  Hvala na feedbacku.

  Ne stignemo sve odgovoriti, N11 je mali projekt malog tima.

  Ivan je dobro odgovorio. Na vrijeme odgođene utakmice radi europskih obveza će se pridodati u datumski najbliže kolo, pa i utakmice radi korone odgođene na vrijeme. Za to se podrazumijeva da menadžeri prate službeni raspored igranja HNSa.

  Samo utakmica 8. kola Osijek – Lokomotiva koja je odgođena prva radi korone u kratkom roku prije početka i buduće ad hoc odgođene utakmice radi korona virusa u roku kraćem od roka za izmijene (trenutno sat i pol prije početka) će biti ubačene u kolo u kojem su trebale biti.

  P.S.
  Ne treba sada birati igrače za aktualno kolo s obzirom na tu utakmicu, jer će se bodovati po izabranim igračima ekipa u 8. kolu.

  #1306
  Najboljih11
  Ključonoša

  Utakmica je uspješno pridodana naknadno u 8. kolo i bodovi menadžera su uspješno ažurirani, prema selekciji igrača u ekipama predanim u 8. kolu.

  Utakmica je završila pobjedom Osijeka 2:1, te donijela 39 bodova Osječkim, a 22 Lokomotivinim igračima.

  Napomenimo da se radi o iznimci i ad hoc prvoj odgođenoj utakmici HNL-a svega nekoliko sati prije početa radi korona virusa. Također treba spomenuti još jednom da na vrijeme odgođene utakmice će se pridodati u datumski najbliže kolo, pa i utakmice radi korone odgođene na vrijeme. Za to se podrazumijeva da menadžeri prate službeni raspored igranja HNSa.

  Samo eventualno buduće ad hoc odgođene utakmice radi korona virusa u roku kraćem od roka za izmijene (trenutno sat i pol prije početka) će biti naknadno ubačene u kolo u kojem su trebale biti.

Pregledavate 10 postova - 1 do 10 (od ukupno 10)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.